Allsidighet og variasjon

Trondheim Bryteklubb har treninger som passer for alle!

TERMINLISTE

Oversikt over stevner for sesongen

BLI MEDLEM

Bli medlem i dag!

HVA SKJER?

Se kommende aktiviteter og arrangementer

Om oss

Leter du etter en idrett fri for salg av alskens produkter, være seg dopapir, sokker, kakebokser og andre rariteter? Da har du kommet til riktig adresse!
 
Bryting er en morsom og tøff idrett som passer alle! Jenter og gutter, kvinner og menn!
 
Er du 6 år eller eldre og kunne tenke deg å drive med en tøff og allsidig idrett med styrke, koordinasjon og akrobatikk? Da er bryting noe for deg! Det er en sport alle kan drive med uavhengig av hva du har gjort før, og er en flott tilleggsaktivitet for mange andre idretter.
 
Finn deg en dag som passer og stikk innom oss for å prøve! Alt som kreves er helt vanlig treningstøy og innesko! I tillegg kan det være lurt med en vannflaske!
 

Litt Historie

På årsmøtet 15.mai 2014 ble det besluttet at klubben skulle hete «Trondheim Bryteklubb». Den het før det «Atletklubben av 1945, Trondheim«.

Atletklubben av 1945, Trondheim ble som det fremgår av navnet stiftet i 1945 på selveste Grunnlovsdagen – 17.mai. Etter krigens 5 lange år med idrettsboikott, var hungeren etter idrett stor. Noen personer hadde trent sammen i det siste krigsåret og under en sammenkomst i oktober 1944 ble de enige om å stifte en atletklubb når idretten kom i gang etter krigen. Da freden kom 7.mai ble de enige om å innkalle til et møte 17.mai for å stifte en klubb og få den innmeldt i Norges Idrettsforbund. Fra møteprotokollen på stiftelsesmøte står det at det enstemmig ble vedtatt å stifte en spesialklubb i vektløfting. 

Fra Trondheim Atletklubb (T.A.K) var det kommet forespørsel om sammenslåing, og samarbeidskomiteene fra de to klubbene kom fram til resultater som ble lagt fram for det ekstraordinære generalforsamlingen 10.sept 1945. T.A.K hadde vektløfting og bryting på sitt program, slik at ved sammenslåingen ble AK-45 tilført bryting som ny gren, og den sammenslåtte klubben fikk navnet Atletklubben av 1945, Trondheim.

Vektløfterne valgte etter hvert å stifte en ny klubb.

Ingen idrett trener kjernemuskulaturen mer enn en bryter!

Er du ung eller gammel, dame eller mann. Bryting er en treningsform som passer for deg!

Du vil også bli sterkere fysisk og mentalt, og ikke minst får du trent opp hurtighet, reaksjon, koordinasjon, kondisjon, smidighet og teknikk. En fantastisk allsidig trening du kan ha glede av hele livet.

Bryting er en kampsport uten slag og spark. På brytetrening sørger våre trenere for et variert og aldersrelatert treningsopplegg hvor trivsel og mestring står i fokus. Her lærer du ulike grep som brukes og hvordan man skal falle riktig. Bryting er en fantastisk idrett hvor barn, ungdom og voksne lærer kroppsbeherskelse, får flotte ferdigheter, utvikler kameratskap og ikke minst lærer seg å mestre på det fysiske og mentale plan. Vi fokuserer på lek, koordinasjon, motorisk trening og utfoldelse på brytematta.

Bryting er en allsidig trening og er et ypperlig utgangspunkt for all annen idrett! 

Kjenner du noen som har lyst til å prøve bryting er det bare å ta kontakt, vi har plass til alle, om du har som mål å bare trene eller konkurrere.

Finn deg en dag som passer og stikk innom oss for å prøve! Alt som kreves er helt vanlig treningstøy og innesko! I tillegg kan det være lurt med en vannflaske!

Våre verdier

Allsidighet

Bryting er en helhetlig utvikling av utøvere og bygger et solid, allment, fysisk fundament. Dette fundamentet gjør utøverne i stand til å absorbere mye trening og virker skadeforebyggende.

Variasjon

En bryter trener for å være sterk, utholdende, hurtig, fleksibel, spenstig og akrobatisk.

Våre samarbeidspartnere